[Bi-Lingual] Hotel Review: Ramada Meridin, Johor Bahru, Malaysia

Ramada Meridin Johor Bahru adalah hotel Ramada kedua yang kami inapi selama trip kami ke Singapura dan Johor Bahru. Ramada Meridin Johor Bahru baru buka sekitar setahun terakhir dan merupakan hotel dari grup Wyndham Hotels yang punya jumlah kamar terbanyak se-Asia Tenggara. Jumlah kamarnya ada 644 kamar. Wow!

Ramada Meridin Johor Bahru is the second Ramada we stayed during our trip to Singapore and Johor Bahru. Ramada Meridin Johor Bahru, part of Wyndham Hotels group, was opened only last year and has the highest number of rooms in Southeast Asia. There are 644 rooms all together. Wow!

Lokasi Ramada Meridin Johor Bahru jadi poin plus lain dari hotel ini. Hanya berjarak 15 menit berjalan kaki ke Legoland Malaysia dan 10 menit berkendara mobil ke Puteri Harbour. Ramada Meridin Johor Bahru adalah pilihan hotel bintang tiga terbaik dengan harga terjangkau. Selain itu, lokasinya juga dekat dari perbatasan Singapura dan Malaysia (Second Link Border) dan mudah dicapai karena terdapat cross border public bus yang berhenti tepat di depan hotel.

The location of Ramada Meridin Johor Bahru is another plus point of this hotel. Only 15-minute walk to Legoland Malaysia and 10-minute drive to Puteri Harbor, Ramada Meridin Johor Bahru is the best choice of three-star hotel at affordable price. In addition, there’s a bus stop just in front of the hotel so if you cross border from Singapore to Malaysia (Second Link Border) the bus will stop right in front of the hotel. How convenient!

Shuttle Service and Public Transportation

Ramada Meridin Johor Bahru juga menyediakan shuttle service ke dua destinasi wisata terdekat, yaitu Legoland dan Puteri Harbour. Jadwalnya ada dua kali keberangkatan dan penjemputan di setiap destinasi setiap hari kecuali hari Rabu. Sebaiknya kalian reservasi dulu karena tempatnya terbatas.

Ramada Meridin Johor Bahru provides complimentary shuttle service to two nearest holiday destinations, Legoland and Puteri Harbour. It’s on daily basis, except for Wednesday. They are two departing and returning schedule each day. Since the seats are limited, it’s better to reserve first.

46.JPG

Pilihan lain transportasi publik di Johor Bahru adalah Grab Car. Jika kalian dari Indonesia dan sudah install aplikasi Grab, cukup pakai aplikasi tersebut. Kami sudah mencobanya dua kali dan bayar tarif Grab-nya dengan uang cash. Aplikasi bisa berfungsi baik. Jika kalian belum menginstallnya, sila klik gambar Grab di bawah untuk aplikasi Grab Malaysia.

Another choice for public transportation in Johor Bahru is Grab Car. If you are from Indonesia & has already installed the app, just use it. The app will work well in Johor Bahru, too. We tried it two times and paid the fare in cash. No hassle. If you’ve not installed yet, please click below picture to install Grab Malaysia.

grab Malay

Untuk yang datang ke Johor Bahru melalui jalan darat via Singapura, Ramada Meridin Johor Bahru jadi terminal akhir rute cross border bus, Causeway Link. Jadwal keberangkatan dari Ramada Meridin Johor Bahru bahkan dimulai sejak dini hari jam 5.

For those who came to Johor Bahru on land via Singapore, Ramada Meridin Johor Bahru is the last terminal for cross border bus, Causeway Link. Meanwhile the earliest departure schedule from the hotel is on 5 a.m.

Lobby and Tower

Lobby utama Ramada Meridin Johor Bahru merupakan satu ruangan luas dengan tiga meja front office. Di beberapa bagian disediakan sofa besar dan juga meja permainan yang menyediakan LEGO agar anak-anak betah saat menunggu proses check-in. Selain itu terdapat dua komputer yang bisa dipakai akses internet untuk tamu hotel.

The spacious lobby of Ramada Meridin Johor Bahru has three front office desks. You can find big sofas, LEGO desk with bricks for kids, and two PC with internet access. So both children and adults can wait patiently while check in.

This slideshow requires JavaScript.

Bangunan Ramada Meridin Johor Bahru sebetulnya adalah gedung apartemen. Terdiri dari dua tower West Wing dan East Wing. Jadi kalian harus pastikan di tower mana kamar kalian berada. Jangan salah tower yah. 😁😁😁

Ramada Meridin Johor Bahru is located in two of the three towers of The Meridin @Medini, Β the West Wing and the East Wing. So make sure where your room is. Don’t get mixed up! 😁😁😁

47sw

31sw

Kamar Twin Bed

Luas kamar Twin Bed Room Ramada Meridin Johor Bahru cukup besar, sekitar 25m2. Termasuk besar untuk ukuran hotel bintang 3! Saat berjalan di lorong kamar dan bagian dalam kamar, terasa seperti apartemen dibanding hotel.

The size of our Ramada Meridin Johor Bahru twin beds room is quite large, around 25m2. That’s nice for a 3-star hotel! We felt like walking into an apartment when entering the room.

02sw

32sw

Fasilitas yang kita bisa nikmati, free WIFI, telpon dengan akses free untuk sambungan lokal, refrigerator, setrikaan dan mejanya, coffee/tea maker facilities, air mineral botol, TV layar datar. Rate kamarnya mulai dari IDR 800K. Termasuk free stay untuk satu orang anak di bawah 12 tahun dan juga breakfast. Sangat terjangkau untuk pilihan hotel-hotel yang ada di sekitar Legoland.

The facilities for you to enjoy are free WiFi, free local calls, refrigerator, iron & ironing board coffee/tea maker, bottled water, plasma tv. The room rates start from IDR 800K. That’s include free stay for one person under 12 years and breakfast. An affordable choice for hotel around Legoland.

This slideshow requires JavaScript.

Bathroom-nya cukup untuk kebutuhan dasar dan terbagi dua bagian, dry dan wet section. Disediakan shower gel, toilet, dan wastafel. Bathroom amenities-nya terdiri dari bath gel dan soap, shampoo, body lotion, tooth brush, dan shower cap.

The bathroom is basic and divided into dry and wet section. There are a shower head, a water closet and a wash basin. The bathroom amenities are bath gel and soap, shampoo, body lotion, tooth brush, and shower cap.

Fasilitas-Fasilitas Hotel

Ramada Meridin Johor Bahru menyediakan beberapa fasilitas yang kalian perlukan selama stay di Johor Bahru. Berenang di outdoor swimming pool untuk dewasa dan anak atau berolahraga di indoor gym atau santai di whirpool. Yang unik dan menarik disediakan sepeda statis yang bisa digunakan di dalam air di aqua pool.

Ramada Meridin Johor Bahru hotel provides several facilities that you need for a wonderful stay in Johor Bahru. Swimming in the outdoor pool for adult and children or exercising in the indoor gym or relaxing in the whirlpool. What unique and interesting is the aqua pool where you can find the underwater stationary bike.

This slideshow requires JavaScript.

Fasilitas lain yang tersedia antara lain children playroom, business centre, dan shuttle service car ke airport dan tempat2 wisata utama. Jadi, kapan pun kalian berlibur ke dekat Legoland, jangan lupa untuk menginap di Ramada Meridin Johor Bahru.

Other facilities that available are children playroom, business centre, and shuttle service to the airport and local attractions. So, whenever you need vacation near Legoland, don’t forget to stay at Ramada Meridin Johor Bahru.

Breakfast at Delish Restaurant

Tamu hotel Ramada Meridin Johor Bahru bisa menikmati breakfast, lunch atau dinner di Delish Restaurant. Ruangannya ada dua bagian, indoor dan outdoor. Area outdoornya bersebelahan dengan swimming pool.

Ramada Meridin Johor Bahru guests can enjoy breakfast, lunch or dinner at Delish Restaurant. The restaurant has two areas, indoor and outdoor. The outdoor area is adjacent to the swimming pool.

15sw

13sw

Menu breakfast yang disajikan dengan sistem buffet, terdiri dari bagian fresh and fruit, bread & cake, Western food (sosis, omellete dan bean baked), Asian food (dim sum, chicken porridge, noodle station), dan juga Malaysian food (nasi lemak).

Breakfast is served in buffet. You can find fresh and fruit, bread & cake, Western food (sausage, omelet and baked bean), Asian food (dim sum, chicken porridge, noodle station), and Malaysian food (nasi lemak).

This slideshow requires JavaScript.

Untuk ukuran hotel bintang 3 menurut kami kualitas dan variasi menunya setara dengan hotel bintang 4. Nilai tambah lainnya adalah masalah presentasi makanan yang menarik dan menggugah selera.

In our opinion, the quality and variations of the food are more like 4 star hotel instead that of 3 star. The plus point is the nice presentation which makes it appetizing.

This slideshow requires JavaScript.

Kesimpulan

Ramada Meridin Johor Bahru merupakan pilihan tepat bagi teman-teman yang berencana berlibur ke Legoland Johor Bahru dan sekitarnya. Kalian bisa mendapatkan kamar yang luas dan bersih, pelayanan yang ramah, fasilitas yang lengkap, dan harga kamar yang bersahabat.

Ramada Meridin Johor Bahru is the right choice for you who plan to take a trip to Legoland Johor Bahru and surrounding destinations. You can expect spacious and clean room, friendly service, nice facility, and good value for the room rate.

For more information dan booking reservation, please contact below:
Ramada Meridin Johor Bahru
5, Jalan Legoland bandar Medini Iskandar,
Iskandar Puteri, Johor Bahru 79250
Telephone : +60-753-18888
Email: reservation@ramadameridinjohor.com

 

4 comments

  1. Waahh ngeliat post blog JKLFamily jadi pengen ikutan jugaaa..
    Seneng banget deh ngeliatnya..
    Bahagia teruss yaa JKLFamily❀
    Next klo ada kesempatan mau ajak daddy sama mommy jalan jalan juga..
    Ig : Bellakhu_Sutiono

    Liked by 1 person

  2. Cocok buat family vacation ya karena dekat Legoland. Aku lebih suka lobinya Ramada Johor ini daripada lobinya Zhongshan Park, lebih eye-catchy aja sih.

    Oh iya, nama Ramada Bali udh pernah denger karena dia sempat memenangkan penghargaan internasional. Kalo Wyndham, belakangan ini iklannya sering warawiri di linimasaku πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.